Modern Arnis D.A.S            arnis1 copy                     Filipino Martial Arts

                  

                                                                                                                                         HOME   I   CONTACT I Πολεμικές  τέχνες I

Grand Master Rodel Dagooc : ο άνθρωπος, ο μύθος, ο Δάσκαλος

1044658 10200410445360672 797583336 nΟ Grand Master Rodillo «Rodel» Dagooc,  θεωρείται  ένας ζωντανός θρύλος και ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της σύγχρονης Άρνης.  Βραβευμένος το 2008,  για τα επιτεύγματα του στη σύγχρονη Άρνης και προστατευόμενος του αείμνηστου Μεγάλου Μαγίστρου Remy Amador Presas, « πατέρα της σύγχρονης Άρνης.»

Το 1972,  κέρδισε blackbelt πτυχίο του (Λακάν) στην Άρνης. Ως ένας αριστούχος εκπαιδευτής, διορίστηκε για να βοηθήσει στη διδασκαλία της Νέας Άρνης στους μαθητές του σχολείου Άρνης του Μεγάλου Μαγίστρου Remy Presas.
Το 1978 ξεκινά την διεθνή καριέρα του διδάσκοντας  Σύγχρονη Άρνης στήν Οσάκα της Ιαπωνίας, όπου και παρουσίασε την τέχνη  Άρνης, ως εθνική πολεμική τέχνη . Από τότε,  επισκέπτεται πολλές ξένες χώρες ( Αυστραλία, ΗΠΑ, Νότια Αμερική, την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, το Μπρουνέι,την Ελλάδα) προβάλλοντας την τέχνη του σύγχρονου arnis σε ανθρώπους από διαφορετικές φυλές.
Το 1985, όταν ο Grandmaster Remy Amador Presas έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Δάσκαλος Rodel Dagooc ήταν ένας από τους λίγους  εκπαιδευτές Άρνης πού είχαν την επίσημη διαπίστευση για να εξαπλωθεί  η Σύγχρονη Άρνης σε ολόκληρο το αρχιπέλαγος.

O GM Rodel Dagooc είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Arnis International Inc και είναι ο ποιό υψηλόβαθμος στο κόσμο εν ζωή Grand Master στο Modern Arnis.  Ο αείμνηστος Grandmaster Remy Presas τον προήγαγε σε «Λακάν Walo" (8ος Βαθμός Blackbelt) το 1999, ίσως η υψηλότερη βαθμίδα σε οποιοδήποτε από τους πιστούς μαθητές του

Ο άνθρωπος πίσω από τα Smoking Sticks...

Grandmaster Rodillo "Rodel" Β Dagooc

ΕικόναΣε ηλικία 14 ετών ο Rodel μυήθηκε στη τέχνη Αρνης. Κάθε απόγευμα, αυτός και τα αδέλφια του εκπαιδεύονταν από τους γονείς τους για να μάθουν τις τεχνικές. Κατά τη δύση του ηλίου, τα χέρια του ήταν γεμάτα μελανιές, πράγμα που τον έκανε να μισήσει τα ραβδιά από την πρώτη στιγμή. Σαν αγόρι, δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει όσο θα έπρεπε αυτή την εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια εκείνων των χρόνων, η εκπαίδευση ήταν πολύ άτυπη, ελλιπής και χωρίς κανένα σύστημα. Την τέχνη την ονόμασε Baston από το κύριο όπλο της, αναφερόμενος στα μπαστούνια που χρησιμοποιούνται.

Για να μπορέσει να  κατανοήσει την τέχνη ολοκληρωτικά, γράφτηκε σε ένα γυμναστήριο της πατρίδας του το Ιλόιλο, για να μελετήσει Shotokan Karate.Το 1968, κέρδισε μια πράσινη τάξη.

Η συνάντηση με τον Grandmaster Remy Presas

Το 1970, μετακόμισε στη Μανίλα, όπου συνέχισε να κάνει καράτε στην Εθνική Ερασιτεχνική Οργάνωση Καράτε (ΝΑΚΟ) και κέρδισε 5 Βαθμούς του Blackbelt της Άρνης. Εκείνη την εποχή, η Σύγχρονη Άρνης Ομοσπονδία των Φιλιππίνων (MAFP) είχε την ίδια έδρα με την ΝΑΚΟ. Εκεί συναντήθηκε με τον Grand Master Remy Amador Presas και μια αιώνια φιλία μεταξύ ενός πραγματικού Άρνης Grandmaster και ενός πιστού μαθητή δημιουργήθηκε. Μιλούσαν την ίδια διάλεκτο, παρόλο που η καταγωγή τους προέρχονταν  από διαφορετικές επαρχίες.

Ο αείμνηστος Άρνης Grandmaster έπεισε  τον Δάσκαλο Rodel να επικεντρωθεί στην Άρνης Τον ενθάρρυνε να παραμείνει στο γυμναστήριο και να αξιοποιήσει τις γνώσεις του, ως ένα αγόρι που για αντάλλαγμα θα είχε την σωστή εκμάθηση της τέχνης της Άρνης .Το 1972, ο Δάσκαλος Rodel κέρδισε blackbelt τάξη του (Λακάν) σε Άρνης. Συνέχισε έτσι, μέχρι που κατάφερε να γίνει ένας από τους γκρανμέτρ αριστούχους φοιτητές. Σκοπός του ήταν να βοηθήσει στη διδασκαλία της Άρνης και για τους συμφοιτητές του.

Όταν ο Grandmaster Remy Presas έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1985, ο Δάσκαλος Rodel ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν την εξουσία για την εξάπλωση της μοντέρνας εκδοχής της Άρνης. Παραδόξως, ήταν και ο μόνος που κατάφερε να ολοκληρώσει αυτό το έργο, μιας και οι περισσότεροι από τους συναδέλφους του δεν ακολούθησαν.

Η Γέννηση ενός Διεθνούς εκπαιδευτή της Σύγχρονης Άρνης

Το 1978, καλείται για πρώτη φορά να  εγκαταλείψει τη χώρα του για να πάει στην Οσάκα της Ιαπωνίας, όπου παρουσίασε την Άρνης, ως εθνική πολεμική τέχνη και γενικότερα τον αθλητισμό των Φιλιππίνων. Εκείνη την εποχή, δεν είχε καμία ιδέα, ότι είναι ήδη η αρχή της μεγάλης καριέρας του ως διεθνούς διδάσκοντος της Σύγχρονης Άρνης. Από τότε όμως, δεν σταμάτησε να ταξιδεύει από τη μία χώρα στην άλλη.

Όταν ο  Grandmaster Remy επέστρεψε στην Μανίλα το 1994, ο Δάσκαλος Rodel έλαβε τον τίτλο του Master ή "Λακάν Anim" (6ο Βαθμός Blackbelt). Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από τα τέλη του Grandmaster Edgar Sulite. 


Μετά από αρκετά χρόνια υπομονής αποφασιστικότητας και πίστης το Μεταπτυχιακό Rodel είχε επιτευχθεί. Πολλοί είχαν στείλει προσκλήσεις στο γραμματοκιβώτιο του.

Επί του παρόντος, έχει ήδη επισκεφθεί πολλές χώρες, όπως η Αυστραλία, το Ισραήλ, την Ιταλία, το Μπρουνέι, την Ισπανία, τη Νότια Αμερική Ιαπωνία, το Μεξικό, την Ταϊλάνδη, τη Γερμανία, και διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ.

Grandmaster Rodel τα βραβεία του και τα επιτεύγματα του.


·Το Μεταπτυχιακό του Rodel είναι γνωστό στην Αυστραλία ως "Grenade Μικρό-χέρι" και στις Ηνωμένες Πολιτείες ως «Stick καπνίζοντες."

· Το 1997, τιμήθηκε με το "Master Instructor της Χρονιάς» από τον αρχηγό της Παγκόσμιας οικογένειας Spokeship- Διεθνούς Συμβουλίου Hall of Fame- στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

· Ο αείμνηστος Grandmaster Remy Presas τον προήγαγε σε «Λακάν Walo" (8ος Βαθμός Blackbelt) το 1999, ίσως η υψηλότερη βαθμίδα που δόθηκε σε οποιονδήποτε από τους πιστούς μαθητές του. Η απήχηση που έχει στον κόσμο παρατηρήθηκε από το τεράστιο πλήθος που συγκεντρώθηκε στην επίδειξη των πολεμικών τεχνών  στο  Rizal Park, στην Μανίλα.

·Βραβεύτηκε  στην 18η Parangal ng Bayan για την ανυπολόγιστη συμβολή του στον αθλητισμό που πραγματοποιήθηκε στο Μακάτι, στις Φιλιππίνες το 2003.Εικόνα


DAGOOC ΑΡΝΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ( DAS )

DAGOOC ΑΡΝΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ (DAS)

ΕικόναΕισαγωγή

Είμαι ο Grandmaster Rodillo «Rodel Β Dagooc, ιδρυτικό μέλος και διοργανωτής του Dagooc Άρνης Συστήματος(DAS), το οποίο είναι ένας  συντονισμός μυαλού και σώματος δηλαδή τα χέρια και τα πόδια εκτελούν  άψογες τεχνικές, μέσω της εξαιρετικά γρήγορης σκέψης, ώστε να εναρμονίζεται το χέρι με το ραβδί για μάχη.

Θα ήθελα να παρουσιάσω το σύστημα μάχης arnis με ραβδί που έχω αναπτύξει- και ιδρύθηκε το 2010- ως το αποκορύφωμα πολλών χρόνων επίπονης σκληρής δουλειάς και αφοσίωση ζωής στην πολεμική τέχνη.
Τι είναι Dagooc Άρνης Σύστημα (DAS);

Ονομάστηκε επίσημα ως «The Dagooc Άρνης Σύστημα»(DAS).
Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό από τεχνικές των πολεμικών τεχνών που έχω μάθει από «άλλους θρυλικούς και υποδειγματικούς προκατόχους μου» και στη συνέχεια αυτοσχεδίασα, και ανέπτυξα ως ένα ορισμένο βαθμό ώστε να γίνει το σύστημα κατάλληλο για το στυλ μάχης μου και έτσι προσαρμόζονται σε ένα είδος την καταπολέμηση της επιστήμης που φέρει το αποτύπωμα της πρωτοτυπίας μου στις πολεμικές τέχνες.

Οι τεχνικές DAS

Η Αρνης είναι ένα στυλ μάχης που έχω αναπτύξει και αποτελείται από τα ακόλουθα βασικά χαρακτηριστικά:

• Τεχνικές, Στάση και Κινήσεις
• Φυσική Προετοιμασία και Ασκήσεις Τεχνικές
• Επιδεξιότητα και ευκινησία, άδεια χέρια και τα πόδια Τεχνική στο Combat
• Εξαιρετική κίνηση των ποδιών και όλων των κινήσεων του σώματος
• Δίκλινο / Ενιαία Stick τεχνικές μάχης
• Σύντομη και πολύ μικρές ράβδους (γνωστός και ως Espada Υ Daga) Τεχνικές
• Τα μυστικά της επιστήμης
• Καταπολέμηση Re: εικονική και πραγματική πολεμικές τέχνες όπλα Τεχνικές
• Dulo-Dulo (Υδροβούβαλου Χορν) Τεχνικές Όπλου
• Αφοπλισμός Τεχνικές
• Καταπολέμηση Τεχνικές
• Ενάντια αφοπλισμό και την Μπλόκο Στρατηγικές
• Επίθεση και άμυνα Τεχνικές
• «Dumog« Τεχνικές, Πάλη Φιλιππίνων
• Άλλα «μυστικά» της επιστήμης εκμάθηση του Συστήματος Άρνης Πολεμικές Τέχνες

Λογική

Έχω αναπτύξει την Άρνης Σύστημα Dagooc (DAS), για τους εξής βασικούς λόγους:

• Για να απαθανατίσω και να θεσμοθετήσω την πρωτοπόρο κληρονομιά της οικογένειάς μου, την οικογένειά του Μεγάλου Μαγίστρου Rodel Dagooc, με το περίφημο- στον κόσμο του arnis- ραβδί ως σύστημα της πολεμικής τέχνης με όπλα.
• Για να διευκολύνω την ομαλή μετάβαση από την καθιερωμένη κληρονομιά των πολεμικών τεχνών και να χρίσω τους διαδόχους μου, δηλαδή, τους αδελφούς Dagooc,Genrud και Getchin Dagooc, οι οποίοι με την σειρά τους, θα περάσουν την «σκυτάλη» στους νόμιμους κληρονόμους τους στις επόμενες γενιές.

• Επαγγελματική Εγγύηση
Η μακρόχρονη και εκτεταμένη εμπειρία μου στην πολεμική τέχνη arnis μου παρέχει την διαβεβαίωση ότι το δικό μου σύστημα Dagooc Άρνης System (DAS), θα μεταδώσει σίγουρα τις απαραίτητες δεξιότητες και ικανότητες στους φοιτητές / εκπαιδευόμενους, μετατρέποντάς τους σε παγκόσμιας κλάσης και υψηλού επιπέδου επαγγελματίες στις πολεμικές τέχνες, ιδιαίτερα δε στην Άρνης ώστε να γίνουν και οι ίδιοι δάσκαλοι σε εφάμιλλο επίπεδο με άλλους υψηλής ειδίκευσης arnis επαγγελματίες στον κόσμο.

Ενας εμπειρογνώμονας/ εκπαιδευτής, στην καλύτερη περίπτωση, έχει την επαγγελματική ικανότητα να παραδώσει μέσω της άψογης εκτέλεσης της προπόνησης, μια σπάνια φυλή επαγγελματιών της Άρνης και δεν υστερεί σε τίποτε, στην τεχνογνωσία και τον επαγγελματισμό.

Πρόσκληση

Εγώ, ο Μεγάλος Μαγίστρος Rodel Dagooc, με τις πιο καλοπροαίρετες προθέσεις, θα ήθελα να καλέσω τους λάτρεις / μαθητές της Αρνης να βιώσουν από πρώτο χέρι το Dagooc Άρνης Σύστημα (DAS) και να συμπεριληφθούν στο ρόστερ μας arnis επαγγελματίες κατ 'εξοχήν.

Μάθετε από μένα και γίνετε και σεις ένας Grandmaster μέσω του Dagooc Άρνης Σύστημα (DAS) και να ενταχθείτε στην γενεαλογία των Φιλιππίνων Άρνης Masters.

Ελάτε και να αρχίσουμε μαζί το ταξίδι της κατάκτησης αυτής της σπάνιας και συναρπαστικής πολεμικής τέχνης ... Maraming Σαλαμάτ po.Pugay!

________________________________________
"Τελειοποιώντας την τέχνη του, καλά συντονισμένη, με τα χέρια, τα πόδια και την ευελιξία του μυαλού, εξουσιοδοτεί έναν επαγγελματία πολεμικών τεχνών για να γίνει ικανός να εκτελεί τις τεχνικές Άρνης άψογα ..." Sticks Κάπνισμα »~ GM Rodel Dagooc ~


MARTIAL ARTS EXPERIENCES

1972-1980 Arnis Instructor, Modern Arnis Federation of the Philippines, Manila
1972-1980 Karate Instructor, National Amateur Karate Organization In Association with Shotokan Philippines, Manila
1972-1985 Arnis Coach, Modern Arnis federation of the Philippines (MAFP), National Amateur Karate Organization (NAKO), Ilo-Ilo Chapter
1973 Arnis Coach Philippine Air Force Rifle Batallion
1976 Arnis / Karate Instructor in Private Sector, Composite Military Police Brigade (MP), Camp Aguinaldo, Quezon City
1976 Arnis Instructor (DECS):
  • Ifugao Agricultural And Technical Institute Mountain Province
  • Angeles Technical School, Angeles City
  • Castillejos High School, Zambales
  • Central Luzon State University, Muñoz, Nueva Ecija
1977 Arnis / Karate Instructor in Private Sector, Philippine Coast Guard, Parola, Manila
1978 Official Delegate of the Philippines, Osaka International Trade Fair, Osaka, Japan
1981 Arnis Coach Philippine Navy Military Police, Sangley Point, Cavite City
1981 Arnis Coach Philippine Marine Provost Marshal, Fort Bonifacio, Makati City
1981 Arnis / Karate Instructor King Cobra Fighting Society, Darwin, N.T., Australia
1981 Arnis Instructor Nolonbhoy Police Force, Nolonbhoy Gove, Australia
1981 Arnis instructor Kormelda College, Darwin Australia
1981 Arnis P.E. Instructor, Darwin High School, Darwin, Australia
1981-1995 Arnis Intructor, Martial Arts Training Center of the Philippines, Manila
1982 Arnis instructor, Rusty Santos and Roland Dantes fitness Center, Manila,
1982-1990 Karate Instructor, World Korean Karate Jut-su Federation, Manila Chapter
1983-1985 Arnis Instructor, Young Women Christian association (YWMCA), Manila
1985 Arnis Instructor, Western Police District Station Mobile Patrol, Western Police District (WPD), Manila, Philippines
1986 Arnis Instructor, Far Eastern University Security Department, Manila
1987 Instructor / Arnis Seminar, Brisbane University, Australia
1987 Instructor / Arnis Seminar, Townsville, Australia
1990 Arnis Instructor / Arnis Seminar, Department of Education Culture and Sports (DECS):
  • Teacher’s Camp, Baguio City
  • Echo Tech, Cebu City
  • General Santos High School, General Santos City
  • Pagadian High School, Pagadian City
1991 Instructor / Arnis Seminar, Brunei Darussalam
1991 International Judge / Referee, South East Asian Games (SEA Games) Manila
1992 Instructor / Arnis Seminar, International Goju Karatedo, Melbourne, Australia
1994 Instructor / Arnis Seminar, Okinawati Satellite, Mexico City
1994 Instructor / Arnis Seminar, Madrid Police Force, Madrid, Spain
1994 Instructor / Arnis Seminar, Tasmania, Australia
1994- Present Arnis Chief Instructor, Arnis Association International, Inc. Manila
1995 Instructor / Arnis Seminar, Jerusalem, Israel
1997 Sokeship Hall of Fame Awardee As Master Instructor of the Year 1997, Universal Studios, Florida, U.S.A.
1997 Instructor / Arnis Seminar, Sunshine Coast, Brisbane, Australia
1998 Arnis Instructor, Department of Health (DOH), Manila, Philippines
1999 Instructor / Arnis Seminar, Street Grappling Academy, Asti, Italy
1999 Arnis Demonstration, 4th World Muay Thai Championship, Bangkok, Thailand
1999 Instructor / Arnis Seminar, Artesport Academia International (Jeet Kune Do) Asti, Italy
2000 Arnis Instructor, Defense Intelligence Security Group (DISG), Department of National Defense (DND), Camp Aguinaldo, Quezon City, Philippines
2000-2002 Instructor / Arnis Seminar, Modern Arnis Remy P. Presas International Organization (MARPIO), Series of seminars in U.S.A.
2003 Parangal ng Bayan Awardee for Sports, 18th Parangal ng Bayan Awards, Makati, Philippines
2005 Instructor / Arnis Seminar, Deutschen Arnis Verbanes (DAV), Dortmund, Germany
2006 Instructor, 3rd Filipino Martial Arts Festival (FMA) Tagaytay City, Philippines
2006 Arnis Chief Instructor, Arnis Association. International. Inc., Taal, Batangas Chapter
2006 Resource Person, World Filipino Martial Arts (FMA) Festival, Tagaytay City, Cavite, Philippines
2007 Arnis Seminar, Radcliffe Queensland, Australia
2008 Arnis Training, Mansalay Police Station, Mansalay, Oriental Mindoro
2008 Arnis Training, Pinamalayan Police, 410th Provincial Mobile Group Pinamalayan, Oriental Mindoro, Philippines